بهترین تغذیه جوجه لاری برای قدکشی تا هشت ماهگی

درود بر شما

این پست در رابطه با تغذیه جوجه لاری برای قدکشی و برنامه غذایی استاندارد جوجه لاری تا قبل از هشت ماهگی می باشد. معرفی خوراک استاندارد جهت حداکثر رشد در جوجه لاری.

جوجه لاری تا چند ماهگی قد میکشد

میزان قدکشی و رشد جوجه لاری به دنگ مولد جوجه و تغذیه و شرایط پرورش بستگی دارد. مثلا اگر جوجه حاصل خروس ۵ دنگ و مرغ ۴ دنگ باشد جوجه آنها اگر تغذیه مناسب و شرایط پرورش مطلوب را داشته باشد بین ۴ تا ۵.۵ دنگ رشد می کند.

 

جوجه لاری تا چند ماهگی رشد می کند

رشد جوجه لاری تا ۸ ماهگی زیاد است و اگر جیره ای که به آن می دهید کمبود کلسیم و مواد معدنی داشته باشد باعث بروز لقی پا جوجه لاری می شود. از ۸ تا ۱۲ ماهگی رشد کمتری دارد. بعد از ۱۲ ماهگی لاری به اصطلاح پر ریزی یکسالگی را سپری می کند و رشد متوقف می شود. در این زمان بیشتر بدن پر می شود . به گونه ای که لاری پس از دوسال استایل خودش را نمایان می کند.

 

تغذیه جوجه لاری یک روزه

جوجه یک روزه

اگر جوجه ها با دستگاه جوجه کشی از تخم بیرون آمده باشند باید ۶ الی ۱۲ ساعت در دستگاه بمانند تا کامل خشک شوند. پس از این مدت باید از دستگاه جوجه کشی خارج شوند و در دستگاه مادرمصنوعی قرار بگیرند. بلافاصله بعد از بیرون آوردن از دستگاه جوجه کشی، سوپراستارتر که از دان فروشی های معتبر تهیه کرده اید به همران محلول آب و شکر (نسبت آب و شکر ۸ درصد) یا محلول انرژی پلاس (قابل تهیه از داروخانه دامپزشکی) در اختیار جوجه لاری ها قرار بدید تا زرده زودتر جذب شود. پس از ۲۴ ساعت دیگر نیاز به محلول آب و شکر نیست. اگر تخم مرغ ها زیر پای مرغ مادر تبدیل به جوجه شده باشد باید روز آخر موارد ذکر شده در اختیار جوجه ها باشد.

انرژی پلاس

تغذیه جوجه لاری هفته اول

تغذیه هفته اول زندگی جوجه لاری بسیار مهم است و اگر تغذیه ضعیف باشد جوجه رشد خوبی نداشته و سوء تغذیه می شود.

خوراک اصلی جوجه لاری در هفته اول سوپراستارتر می باشد.

خوراک نامبرده شامل انواع مواد مغذی و مواد دارویی مورد نیاز جوجه یک هفته ای می باشد.

باید دقت کنید که سوپراستارتر و کلیه خوراک های آماده را از فروشگاه ها و کارخانه های تولید دان معتبر خریداری کنید زیرا نمونه بی کیفیت این دان ها در بازار زیاد است. یکی از راه های شناخت دان مناسب توجه به کیسه آن می باشد که باید دارای مهر بهداشت و سازمان دامپروری باشد.

دان سوپراستارتر برای چهار تا هفت روز زندگی ابتدائی جوجه ها فرموله شده و حاوی عوامل محرک رشد جایگزین آنتی بیوتیک ها و همین طور عوامل بهبود دهنده هضم و جذب در دستگاه گوارش است.

خوراک جوجه

خوراک جوجه

تغذیه جوجه لاری تا دوماهگی

پس از گذشت هفت روز از زندگی جوجه لاری و تا دو ماهگی از خوراک استارتر یا به اصطلاح پیش دان مخصوص جوجه مرغ بجوجه لاریومی به عنوان خوراک اصلی استفاده کنید. در کنار خوراک استارتر روزانه مقدار کمی پیاز رنده شده که آنتی بیوتیک طبیعی می باشد در برای جوجه ها قرار بدید.

نکته هایی جهت تغذیه جوجه لاری برای قدکشی.

هفته ای دو بار یک وعده مقداری سفیده تخم مرغ به جوجه ها بدهید.

سفیده تخم مرغ سرشار از پروتئین است و تاثیر مثبتی بر رشد جوجه ها می گذارد.

از دادن زرده تخم مرغ به جوجه ها خودداری کنید زیرا باعث بروز کانی بالیسم یا همخواری می شود.

هر دو هفته یک دوره سه روزه محلول آب و ویتالین برای جوجه لاری ها قرار بدید تا کمبود ویتامین جبران شود.

هفته ای سه بار مقداری جوانه گندم برای جوجه لاری ها قرار بدهید زیرا سرشار از ویتامین A  می باشد و باعث زیبایی رنگ آنها شود.

تغذیه جوجه لاری تا هشت ماهگی

برنامه غذایی جوجه لاری از ۲ ماهگی تا ۸ ماهگی باید شامل کلسیم و ویتامین D کافی باشد زیرا نژاد لاری به دلیل قدکشی بیشتر نسبت به سایر نژاد ها اگر کمبود کلسیم داشته باشد باعث بروز لقی جوجه لاری شده و تاثیر منفی در سلامتی و رشد جوجه می گذارد.

در این سن شما از پلت مخصوص مرغ بومی باید استفاده کنید. این خوراک نسبت به سوپراستارتر و استارتر دارای انرژی کمتر و کلسیم بیشتر می باشد.

برای اینکه جوجه لاری شما دچار لقی نشود هفته ای دوبار به اندازه یک قاشق غذاخوری جوشانده قلم گاو یا قلم مرغ به جوجه لاری بدهید.

استفاده از سبزی تازه مثل تره و به خصوص یونجه در برنامه غذایی جوجه لاری باعث رشد بهتر جوجه می شود.

دادن روزانه مقدار کمی پیاز خام رنده شده از بیماری در جوجه لاری جلوگیری می کند.

استفاده از میوه هایی مثل موز و سیب در وعده شب باعث جبران کمبود ویتامین بدن جوجه و درنهایت رشد بهتر جوجه لاری می شود.

برای بهتر شدن رنگ پرها هفته ای سه بار مقداری جوانه گندم به جوجه لاری داده شود.

نکات مهم تغذیه جوجه لاری

چند نکته مهم در زمینه تغذیه جوجه لاری رو برای شما بیان می کنم.

  1. خوراک مورد نیاز جوجه لاری رو وعده ای در اختیارش قرار بدید طوری که پس از گذشت نیم ساعت ظرف خوراک خالی شده باشد زیرا اگر خوراک زیاد جلو جوجه باشه باعث کم اشتهایی می شود.
  2. روزانه سه وعده به جوجه لاری غذا بدهید، طوری که بین هر وعده هشت ساعت فاصله باشد.
  3. اگر از خوراک آماده مانند استارتر و پلت در برنامه غذایی جوجه لاری استفاده می کنید دقت کنید دان کهنه نباشد، دان نباید بوی کپک و ماندگی بدهد و حتما به تاریخ روی کیسه دان دقت کنید.
  4. ذرت به دلیل انرژی زیادی که دارد اگر زیاد به جوجه لاری داده شود باعث بروز بیماری کانیبالیسم یا همخواری در جوجه لاری می شود.

به جوجه لاری چه بدهیم


مجموعه طیورکده پرورش دهنده اصیل ترین نژاد مرغ و خروس زینتی و لاری می باشد. برای آگاهی از موجود بودن از طریق شبکه های اجتماعی طیورکده با ما در ارتباط باشید.

 

اشتراک گذاری: