مشخصات و معرفی انواع نژاد طاووس + عکس و فیلم

آشنایی با طاووس

نژاد طاووس جزو زیباترین طیور در دنیا است و به همین دلیل توسط افراد زیادی پرورش داده می شوند. طاووس جزو خانواده قرقاول ها می باشد. آن ها بومی جنوب شرقی آسیا به خصوص هند هستند. طاووس از زمان امپراتوری روم برای فروش پرورش داده شده است. در آن زمان از گوشت طاووس به عنوان خوراک سلطنتی برای امپراتور استفاده می شد.

طاووس دارای صدایی بلند و جیغ مانند می باشد. برای طاووی فضای آزاد نیاز است زیرا این پرنده علاقه به فعالیت و تحرک دارد.

طاووس ها با آب و هوای سرد سازگاری ندارند و باید محل زندگی این پرندگان زیبا به اندازه کافی گرم باشد.

نیاز های تغذیه ای طاووس

طاووس از یک رژیم غذایی متنوع در طبیعت لذت می برد. آنها همه چیزخوار هستند و از دانه ها، میوه ها و سبزیجات گرفته تا خزندگان کوچک، پستانداران و حشرات می خورند. در جیره این پرنده باید پروتئین حدود ۲۰ تا ۲۴ درصد وجود داشته باشد. برای تامین پروتئین از کنجاله سویا می توان استفاده کرد. استفاده از ذرت خورد شده باعث تامین انرژی کافی طاووس شده و در زمستان حتما توصیه می شود. دائما آب خنک در اختیار طاووس قرار بدهید زیرا کم آبی می تواند باعث مرگ این پرنده شود. حتما دانه های شن ریز در اختیار طاووس قرار داده زیبا خوردن شن باعث راحتر هضم کردن دان توسط پرنده می شود. همچنین شما می توانید از خوراک آماده موجود در بازار استفاده کنید اما قبل از تهیه خوراک آماده از سالم بودن و کارخانه خوراک توجه کنید. بهتر است از خوراکی استفاده شود که دارای حدود ۲۰ درصد پروتئین باشد.

مراقبت های پزشکی طاووس

اکثر بیماری های طاووس مانند بیماری مرغ و بوقلمون است. بیماری هایی مانند انگل داخلی و خارجی، آنفولانزا، آبله و… .

برخی از بیماری ها می توانند به دلیل کمبود رژیم های طاووس بوجود آیند، گرچه این مورد معمولاً در پرندگان جوان دیده می شود. موارد زیر نمونه هایی از بیماری است که کمبودهای مختلفی می تواند ایجاد کند:

  1. راشیتیسم – کمبود کلسیم ، فسفر ، ویتامین D
  2. فلج انگشت پا – کمبود ریبوفلاوین
  3. بیماری عضلات سفید- کمبود سلنیوم

در صورت مشاهده کسل بودن، پر های ژولیده، تورم صورت، اسهال و هر عامل غیر طبیعی در طاووس حتما با دامپزشک مشورت کنید.

انواع نژاد طاووس

دو گونه متمایز از طاووس در دنیا وجود دارد، طاووس هند (Pavo cristatus) و طاووس سبز (Pavo muticus). این دو گونه می توانند با هم مخلوط شوند و گونه Spaulding را تولید کنند. سومین گونه از طاووس از تیره ای متفاوت نیز وجود دارد، طاووس کنگو (Afropavo congensis). طاووس کنگو اهل آفریقا می باشد و اطلاعات کمی درباره آن در دست است.

طاووس هندی

طاووس هندی به عناون طاووس آبی شناخته می شود. این نوع از طاووس بومی هند ، پاکستان و سری لانکا می باشد.

در ادامه چند عکس از طاووس هندی مشاهده کنید:

طاووس هندی طاووس هندی

طاووس سبز

این نوع طاووس بومی جنوب شرقی آسیا می باشد و از سال ۲۰۰۹ در فهرست پرندگان درحال انقراض قرار گرفته است. زیرا جمعیت طاووس سبز در حال کاهش است.

در ادامه عکس از طاووس سبز مشاهده کنید:

طاووس سبز

طاووس آفریقایی (کنگو)

این نوع طاووس بومی کشور کنگو در قاره آفریقا می باشد. طاووس آفریقایی بیشتر شبیه طاووس نابالغ آسیایی می باشد. رنگ پر در این نژاد آبی عمیق به همراه سبز و بنفش هستند.

در ادامه عکس از طاووس آفریقایی مشاهده کنید:

طاووس آفریقایی

 

در ادامه کلیپی از پرنده زیبا طاووس مشاهده کنید:


مجموعه طیورکده آماده ارائه اصیلترین نژاد طاووس و دیگر نژاد طیور به شما عزیزان می باشد. برای آگاهی از موجود بودن این نژاد و دیگر نژاد طیور زینتی، از طریق شبکه های اجتماعی طیورکده با ما در ارتباط باشید.

برای دنبال کردن طیورکده در شبکه های اجتماعی اینجا کلیک کنید.

همچنین برای دانلود کتاب آموزش جامع پرورش لاری اینجا کلیک کنید.

اشتراک گذاری: